Майстер-клас для молодих сімейних лікарів

У Дніпрі в суботу 18 травня був започаткований новий оригінальний освітній проект кафедри функціональної діагностики, адресований сімейним лікарям і терапевтам із стажем роботи до 5 років.

Майстер-клас з артеріальної гіпертензії охопив різні аспекти ведення пацієнтів з гіпертонічною хворобою: правила вимірювання артеріального тиску, показання та інтерпретацію даних електрокардіограми та інших методів функціональної діагностики, підбір антигіпертензивної терапії, визначення доцільності застосування статинів і антиагрегантів, диференціальну діагностику вторинних артеріальних гіпертензій.

Модераторами заходу були завідувач кафедри функціональної діагностики професор О. Жарінов, завуч кафедри доцент В. Куць і завідувач відділу гіпертонічної хвороби ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» НАМН України д.мед.н. Л. Міщенко.

Варто особливо відзначити інтерактивний формат майстер-класу. Доповідачі включили у свої презентації значну кількість питань до аудиторії, спеціально підготували електрокардіограми та клінічні випадки.

Співробітники кафедри відчули величезну зацікавленість молодих лікарів у своєму професійному вдосконаленні, їх бажання отримувати нові знання і навички. З огляду на це, планується розширити тематику семінарів і розглянути на них діагностику інших поширених серцево-судинних захворювань.