Тематичне удосконалення з електрокардіографії

Кафедра функціональної діагностики успішно завершила двотижневий виїзний цикл ТУ «Клінічна електрокардіографія» у поліклініці Бородянського району Київської області. 

На циклі навчалися 28 лікарів різних спеціальностей, переважно сімейних лікарів та терапевтів. За умов реформування первинної ланки охорони здоров’я суттєво збільшується потреба в навчанні сімейних лікарів з ЕКГ.

Основою для навчання на циклі став нещодавно виданий співробітниками кафедри навчальний посібник «Електрокардіографія для сімейного лікаря». На заключній конференції слухачі висловили вдячність співробітникам кафедри за цікаве, практично орієнтоване навчання.

Загалом, кафедра продовжує розширювати тематику циклів ТУ з різних методів функціональної діагностики, з поступовим збільшенням кількості короткотривалих циклів. У навчальному році, який завершується, проведено цикли ТУ «Функціональна діагностика в кардіології», «Амбулаторне моніторування ЕКГ», «Ехокардіографія», «Основи електроенцефалографії», «Діагностика та лікування синдрому обструктивного апное сну і снозалежної дихальної недостатності», цикл ТУ з функціональної діагностики для викладачів закладів вищої освіти. Підготовлено нові цикли ТУ з клінічної електроенцефалографії та електрокардіографічного моніторингу подій, постійно готуються нові матеріали для очно-заочного циклу ТУ з аритмології. Викладачами кафедри регулярно проводяться також майстер-класи з електрокардіографії і аритмології у регіонах України. Цикли ТУ стабільно привертають увагу практичних лікарів різних спеціальностей.