Стажування в університетській клініці у Вільнюсі

У грудні 2019 року співробітники Національної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика  доцент кафедри функціональної діагностики, д. мед. н. Ольга Єпанчинцева, доцент кафедри кардіохірурії, рентгенендоваскулярних та екстракорпоральних технологій, к. мед. н. Олег Зеленчук, а також лікарі з функціональної діагностики ДУ «Інститут серця МОЗ України» Наталія Понич і Христина Монастирська пройшли міжнародне клінічне та науково-педагогічне стажування в Університетській клініці міста Вільнюс.

У рамках стажування основну увагу було приділено використанню 3D- та 4D-ехокардіографії та навантажувальним тестам в кардіологічній та кардіохірургічній практиці, інноваційним технологіям в кардіохірургії, ендоваскулярній та гібридній хірургії. Важливим завданням стажування було також вивчення організації логістики та мультидисциплінарного підходу в лікуванні пацієнтів в Університетській клініці. Окремо розглядалося гібридне та ендоваскулярне лікування парапротезних фістул у важких пацієнтів, які в минулому перенесли операції протезування аортального і/або мітрального клапанів. За підсумками стажування наші співробітники отримали відповідні сертифікати. 

Наступним кроком у співпраці кафедр НМАПО імені П.Л. Шупика і ДУ «Інститут серця МОЗ України» з університетською клінікою Вільнюса стане участь литовських колег у 8-ій науково-практичній конференції з міжнародною участю «Функціональна діагностика серцево-судинних хвороб» 19 березня 2020 року.