Кафедра функціональної діагностики у дистанційному форматі

Робота в умовах карантину надала поштовх для швидкого впровадження і розвитку сучасних технологій дистанційного навчання на кафедрі функціональної діагностики.

Фундаментом для цієї роботи став створений нещодавно освітній ресурс кафедри www.fd.org.ua, на якому, окрім новин щодо діяльності кафедри, розміщено матеріали для дистанційного циклу «Діагностика та лікування аритмій і порушень провідності серця»: навчальні посібники, відеолекції, презентації, тести з функціональної діагностики.

Усі співробітники кафедри активно готують навчальні матеріали для нового циклу тематичного удосконалення «Клініко-функціональні аспекти серцево-судинних захворювань» у дистанційному форматі. На нашу думку, найважливішою складовою цієї роботи є зворотний зв’язок зі слухачами і, зокрема, забезпечення можливості самостійного контролю засвоєння матеріалу.

 Протягом останніх тижнів лекції та семінари на циклах ТУ проходять на платформі Zoom, де використовуються усі можливості зворотного зв’язку. Цю ж платформу використано для віртуальних засідань кафедри і регулярних семінарів з іноземними клінічними ординаторами, які навчаються на кафедрі.

Останнім часом співробітники кафедри взяли участь з відеолекціями та онлайн-презентаціями у кількох дистанційних науково-практичних конференціях і вебінарах.

Кафедра активно готується до проведення в квітні циклу ТУ «Амбулаторне моніторування ЕКГ».

Без сумніву, накопичений досвід є надбанням кафедри, що відіграє значну роль для її подальшого розвитку.