Безперервний професійний розвиток лікарів з функціональної діагностики

Наприкінці 2021 року завершився 4-місячний цикл спеціалізації з функціональної діагностики. За обсягом викладеного матеріалу, різноманітністю форм навчання цикл спеціалізації завжди є найбільш серйозним випробуванням для кафедри функціональної діагностики протягом року.

На циклі, який проходив з гібридною формою навчання, було зареєстровано 28 слухачів з різних регіонів України, найбільше – з Київської, Чернігівської, Житомирської областей. Серед слухачів були лікарі загальної практики, терапевти, кардіологи, педіатри, неврологи, анестезіологи. Найбільше уваги було приділено навчанню з електро- і ехокардіографії, амбулаторного моніторування ЕКГ, навантажувальних проб, електроенцефалографії. Крім того, чимала частина лекційного матеріалу і семінарських занять торкалася клініко-функціональних аспектів серцево-судинних захворювань. Слухачі циклу стали активними учасниками проведених на базі кафедри у режимі онлайн двох реєстрових конференцій з міжнародною участю.

Про збереження високої планки підготовки лікарів-спеціалістів з функціональної діагностики свідчило успішне складання всіма слухачами комп’ютерного іспиту та підсумкового семінару-екзамену. Під час заключної конференції слухачі висловили вдячність співробітникам кафедри і Університету за можливість якісного навчання.          У 2022 році кафедра функціональної діагностики  планує продовжити роботу з розширення тематики циклів удосконалення лікарів, у тому числі з дистанційною формою навчання. Ця робота здійснюється у тісній співпраці з клінічною базою кафедри – ДУ «Інститут серця МОЗ України», та з залученням електронних ресурсів кафедри – сайту www.fd.org.ua і сторінки в соціальній мережі Facebook