Виїзний цикл тематичного удосконалення лікарів з аритмій серця

Кафедра функціональної діагностики почала 4 травня виїзний цикл тематичного удосконалення «Діагностика та лікування аритмій і блокад серця» для 35 кардіологів і лікарів з функціональної діагностики Сумської області.

Вступну конференцію циклу відкрив в.о. директора Сумського обласного клінічного кардіологічного центру Олександр Русанов. У своєму виступі він відзначив плідну співпрацю у галузі підготовки спеціалістів з ДУ «Інститут серця МОЗ України» і кафедрою функціональної діагностики НУОЗ України імені П.Л. Шупика, розповів про розвиток інтервенційної кардіології і кардіохірургії у місті Суми. Завідувач кафедри функціональної діагностики професор Олег Жарінов і завуч кафедри доцент Віктор Куць поінформували присутніх про план навчання на циклі, освітню діяльність кафедри та видану останнім часом навчальну літературу, а також можливості безперервного професійного розвитку лікарів на циклах тематичного удосконалення. Окремо було звернуто увагу на заплановану найближчим часом серію фахових шкіл і семінарів з вузьких аспектів кардіології і функціональної діагностики, які зареєстровано Центром тестування при МОЗ України.


Після цього відбулися перші заняття згідно з робочим планом циклу тематичного удосконалення. Цикл триватиме протягом двох тижнів. Під час робочої поїздки було окреслено напрямки взаємодії та співпраці з сумськими кардіологами і лікарями з функціональної діагностики.