Четверте видання посібника «Основи електрокардіографії»

Колективом кафедри функціональної діагностики видано навчальний посібник «Основи електрокардіографії» (редактори: проф. О.Й. Жарінов, доцент В.О. Куць). Четверте видання, перероблене і доповнене. – Київ: Четверта хвиля, 2020. – 248 с.

Електрокардіографія  — найстаріший з існуючих методів інструментальної діагностики серцевих хвороб. Це один з небагатьох методів діагностики, які існують і не втрачають свого значення вже більш ніж століття, залишаючись одним з доступних знарядь в арсеналі кардіолога, терапевта, лікаря з функціональної діагностики, сімейного лікаря. Еволюція вивчення хвороб серця, насамперед, аритмій і порушень провідності, інфаркту міокарда, кардіоміопатій, тощо, зумовлює важливість перегляду деяких відомих аспектів діагностики, зокрема, в галузі електрокардіографії з орієнтиром на сучасні класифікації, підходи до стратифікації ризику та лікування. Саме з огляду на це, колектив кафедри функціональної діагностики НМАПО імені П.Л. Шупика продовжив роботу над “Основами електрокардіографії” та підготував четверте, істотно доповнене видання посібника. При підготовці книги використано новітні світові керівництва з електрокардіографії й аритмології. Порівняно з третім виданням, посібник доповнено значною кількістю нових оригінальних ілюстрацій. Нове видання посібника вкотре підтверджує провідні позиції кафедри функціональної діагностики у безперервному професійному розвитку лікарів різних спеціальностей з електрокардіографії.

Сподіваємося, що презентація посібника відбудеться на 8-ій науково-практичній конференції «Функціональна діагностика серцево-судинних хвороб».